Steenparketkennis

- Aug 14, 2018-

Stenen parket is een waardevol product in steen en wordt veel gebruikt in architecturale decoratie. De mozaïekproducten hebben vlak mozaïek, driedimensionaal mozaïek, reliëfmozaïek, boogplaatmozaïek, vastekolommozaïek, mozaïekmozaïek, en deze mozaïekproducten hebben hun eigen kenmerken, zodat is de verwerkingstechnologie verschillend.

Parket classificatie

1. Volgens de geometrische vorm van het mozaïek: rechthoekig, vierkant mozaïek; rond mozaïek, ovaal mozaïek; waaiervormig mozaïek; regelmatig veelhoekmozaïek.

2. Volgens de installatie gebied: lobby mozaïek; kamer mozaïek; lounge, café, pianobar parket; woonkamer, restaurant mozaïek; veranda parket; badkamer mozaïek; trappen en stappen.

3. Volgens de verwerkingsmaterialen: marmeren mozaïek, granietmozaïek, kunststeenmozaïek, gemengde materiële mozaïek.

Gemengd materiaalmozaïek: een mozaïek dat door verschillende materialen wordt verwerkt. Er zijn marmer + granietmozaïek, marmer + kunststeenmozaïek, kunstgraniet + kunstmatig kwartssteenmozaïek, marmer + metaalparket, marmer + tegelmozaïek, marmer + shell.

4. Volgens de verwerkingsmoeilijkheden:

Moeilijk parket: complexe patronen en moeilijke verwerking.

Gemiddeld moeilijk parket: het patroon is ingewikkelder en de verwerkingstechniek is moeilijker.

Algemene moeilijkheid parket: Het patroon is niet ingewikkeld, en de verwerkingstechniek is niet moeilijk.

Eenvoudig moeilijkheidsmozaïek: eenvoudig patroon, eenvoudige verwerking en mozaïek.

5. Volgens verwerkingsapparatuur en proces:

Handgemaakt parket: een mozaïek dat puur wordt verwerkt door handmatig snijden.

Waterjet machineparket: snij de parketfittingen uit de waterstraalmachine en maak het mozaïek met de hand.

Bochtenmachine parket: snij de mozaïek accessoires door de curve cutter en maak het mozaïek met de hand.

Eensnijmachine of brugsnijmachine parket: snijden van parketfittingen met een enkele snijmachine of brugsnijmachine, kunstmatig bewerkt parket.

6. Volgens het oppervlak van het mozaïek

Spiegelmozaïek: het oppervlak van het mozaïek is spiegelafgewerkt en de helderheid is hoger dan 90 °.

Glanzend parket: parket met een lichtsterkte van meer dan 80 °.

Matoppervlakmozaïek: parket met een lichtsterkte van minder dan 60 °.

Harsoppervlaktemozaïek: het oppervlak is behandeld met een harsoppervlak dat bedekt is met een laag hars.

Ruw mozaïek: het oppervlak van het mozaïek is glad, ruw, verbrand, of bijl, of gebeitst, of staalborstel, of gezandstraald, of met waterstralen of met leisteen bewerkt.

7. Volgens de verwerkingstechnologie: naadloze verwerkingstechnologie parket, naadverwerkingstechnologie parket, waterjet machineparket, hand het naaien.

8. Per product:

Arc plate mosaic: het mozaïek dat op de ronde plaat wordt verwerkt.

Mozaïek Mozaïek: Mozaïekverwerking van mozaïekverwerking

Driedimensionaal mozaïek: driedimensionaal mozaïek, een mozaïek dat verandert in de verticale richting van het oppervlak van het vel.

Plaatmozaïek: het met de plaat verwerkte parket heeft een vlak, driedimensionaal mozaïek.

Solide kolommozaïek: verwerking van het parket op een stevige kolom.

Vormen: de breedte is minder dan 300, die wordt gebruikt voor het mozaïek van golflijnen.

Reliëfparket: een soort driedimensionaal mozaïek met een reliëfeffect.

Mozaïek productcategorie

Afhankelijk van de verschillende toepassingen van de mozaïekproducten, kunnen de mozaïekproducten worden onderverdeeld in de volgende categorieën.

Gemalen parket: een groot aantal parketvloeren wordt gebruikt voor vloerdecoratie, zoals lobbyvloeren van hotels, vloeren van winkelcentra, hotelvloeren, badkamervloeren, vloeren van presidentiële suites, vloeren van woonkamers, liftauto's en lifthallen.

Muurmozaïek: meestal gebruikt voor wandbekleding, woonkamers, hotellobby, hotels, presidentiële suites, enz. De meest populaire muurmozaïekapplicatie is mozaïekmozaïek, vooral in Europa en de Verenigde Staten.

Desktop, diverse countertops van het meubilair: verbeter de decoratieve rang van meubilair, kunstwaardering, maak meubilaircountertops high-end decoratie en kunstwerken worden.

Arc plate mosaic: het nieuwe product in het parket, het toepassingsvolume wordt groter en het toepassingsgebied is breder en breder.

Solide kolommozaïek: een mozaïek maken op het oppervlak van een vaste kolom, de connotatie van het kolomproduct toevoegen, zodat de kolom vrij is van monotonie en saai. Solide kolommozaïeken hebben stevige vierkante kolommen, cilindrische mozaïeken, regelmatige veelhoekige kolommozaïeken, enzovoort.

Reliëfparket: reliëfparket is een high-end kunst in steenproducten, waarbij de kunst van het mozaïek en de kunst van het reliëf worden geïntegreerd, zodat het reliëfmozaïek zowel artistieke charme heeft.

Parkethaard: Maak de deurdrempels en de poten van de haard in een mozaïek. De parkethaard breekt door de traditionele stijl van de open haard, wat nog meer bijdraagt aan de artistieke elegantie van de open haard.

Parketmeubilair: het maken van verschillende soorten parket op het meubilair kan niet alleen de kwaliteit van het meubilair verbeteren, maar ook de versiering van de meubelproducten vergroten, waardoor het meubilair een soort kunst wordt.

Mozaïek verwerking

Het parketverwerkingsproces varieert afhankelijk van het type parketproduct.

Vlakke plaatbewerkingstechnologie:

Materiaalkeuze → Lossen → Kleuren, proefdraaien → verlijmen → verstevigen, bestraten, bestraten, schuren → dikte instellen → slijppolijsten → plaat, inspectie, montage, nummering → oppervlaktebehandeling → eindcontrole → verpakking, bibliotheek.

1. De keuze van parket

De selectie van het mozaïek is het belangrijkste onderdeel van de parketproductie. De kwaliteit van de selectie bepaalt de kwaliteit, het effect, de artisticiteit en de waarde van het mozaïek. In het algemeen is het vereist om een steen te kiezen met fijne kristalkorrels, heldere en uniforme textuur, in hoofdzaak uniforme kleur en geen scheuren.

Specifieke eisen voor materiaalkeuze:

1 kleurbehoefte

Een reeks mozaïeken van hetzelfde materiaal moet dezelfde kleur hebben, maar voor sommige materialen, zoals Spaans beige, oud beige, koraalrood, Jinnianhua en andere knikkers, heeft hetzelfde bord zelf een kleurverschil en wordt het kleurprincipe geleidelijk overgenomen overgang, gebaseerd op het esthetische decoratieve effect dat geen invloed heeft op het mozaïek. Voordat het parket wordt gesneden, volgens het mozaïekpatroon, worden de geselecteerde materialen zorgvuldig berekend om te waarborgen dat de geselecteerde materialen voldoende zijn voor het verwerken van dezelfde set mozaïeken, en dezelfde set mozaïekkleuren zijn volledig of in hoofdzaak identiek.

2 textuurvereisten

De richting van de textuur in de verwerking van het mozaïek hangt af van de specifieke situatie, er is geen absolute standaard om naar te verwijzen. In het geval van een cirkelvormig mozaïek, kan de textuur in de omtreksrichting of in de radiale richting zijn. Of het nu in de omtreksrichting is of in de radiale richting, de consistentie van de lijnen moet worden gewaarborgd. In het geval van een vierkant mozaïek, kan de textuur in de lengterichting worden uitgestraald, of in de breedterichting worden uitgestraald, of tegelijkertijd in de lengte- en breedterichting worden uitgestraald om een rugvormig patroonmozaïek te vormen. Enkele hoogwaardige, speciale materialen

Bij het verwerken van parket moet het worden opgespoord, zoals sneeuwwit, groene jade, oranje jade en andere chaotische materialen; Materialen met rechte korrels hebben vergelijkbare eisen, zoals Romeinse travertijn, koffie travertijn, Sofitel goud enzovoort.

3 steendefecten

Kleurlijnen, vlekken, scheuren, gaten, zandgaten en meeldauw zijn veel voorkomende defecten in steen. Vaak kunnen kleine defecten een grote invloed hebben op de kwaliteit en het decoratieve effect van de hele set bloemen.

Qua kwaliteit van het parket zijn deze steendefecten absoluut niet toegestaan. Daarom moet het materiaal zo veel mogelijk worden vermeden. In geval van onvermijdelijkheid kunnen de reparatie- en uitgraafmethoden worden gebruikt om de gebreken te verhelpen, maar het oppervlak van de steen na de reparatie kan het decoratieve effect van het mozaïek niet beïnvloeden.

Het travertinemateriaal moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij het verwerken van het mozaïek, omdat als het oppervlakgat niet wordt behandeld als niet-holte, het zal worden gebruikt op plaatsen met grote stroom van mensen, en het vuil in de steen zal doordringen en grote invloed zal hebben de kwaliteit van het mozaïek.

De basisprocedures voor waterstraalsnijden zijn als volgt:

1 computertekening, programmeerproces;

2 Breng het programma over naar de waterjetmachine;

3 Simuleer en controleer de juistheid van het bewerkingsprogramma, debug en wijzig de procesparameters;

4 Plaats de te verwerken steen op de juiste manier op de verwerkingstafel van de waterstraalmachine;

5 Stel het bewerkingsnulpunt van de waterstraalmachine in op basis van de grootte van het werkstuk dat door het mozaïek wordt verwerkt;

6 Controleer of water, elektriciteit, gas en granaatzand normaal zijn;

7 Start de waterstraalmachine, stel de waterstraal af van de waterstraalmachine en observeer het verwerkingsproces;

8 Na verwerking zijn de bewerkte mozaïekcomponenten genummerd volgens de vereisten van de splitsing.

Het matchen van de mozaïekmaterialen kan verwijzen naar de volgende basisprincipes:

De materiaalhardheid is hetzelfde of vergelijkbaar of hetzelfde type materiaal is gekoppeld aan het principe; de lijnen zijn in principe hetzelfde principe, zowel ritme als verandering, valse en echte overeenkomst; kleurdiepte en licht matching principe, de kleur van dezelfde set bloemen moet een schaduw veranderen, alleen de make-up is licht Matching, het mozaïek heeft een gevoel van schoonheid; de textuur is gekoppeld aan "return", "following", "shun", "horizon".

2. Parket snijden

Volgens de kenmerken van het mozaïek, zijn er handmatig snijden, eenarmige handsnijmachine snijden, waterstraalsnijmachine snijden, bochten snijden en snijden van brugsnijmachines. Onder hen is de watermes snijmachine de meest geschikte en meest efficiënte snijwerkwijze bij alle snijwerkwijzen, en wordt veel gebruikt bij het verwerken van snij- en parket van stenen gevormde producten. Waterstraalapparatuur is echter duurder en heeft hogere onderhoudstechnieken.

Waterstraalsnijden heeft het voordeel dat andere snijmethoden elkaar niet kunnen evenaren. Nadat de CAD-tekening is getekend door de tekensoftware die is bedoeld voor de waterjetmachine, rangschikt de computer de mozaïekonderdelen automatisch op een optimale manier, genereert automatisch een bewerkingsprogramma en verzendt het programma vervolgens via de computer naar de waterstraalmachine.

Voor het verwerken van parket zonder de waterstraalmachine kan de bochtensnijmachine worden gebruikt voor het snijden. De buissnijmachine is goedkoop, de verwerkingskosten zijn laag en de plaats van de apparatuur is klein. Vanwege de beperkingen van de apparatuur is de curve van de gebogen snijmachine echter moeilijk te verwerken of moet deze in meerdere stappen worden verwerkt, waardoor de naad van het mozaïek toeneemt en de verwerkingskwaliteit en het effect slecht zijn.

De enkel-hand handsnijmachine en de brugsnijmachine kunnen alleen het rechte stuk materiaal snijden. In het geval van het onderste rechte type van het stuk, is het moeilijk om volgens het patroon te snijden, en het is mogelijk om het volgens het sjabloon te snijden. De één-arm handsnijmachine en de brugsnijmachine hebben een hoger rendement dan de waterstralenmachine, en het materiaal onder de snijmachine heeft geen bramen en hoeft niet te worden gemalen.

3. Mozaïekkleuring, probeer te vechten

Vóór het mozaïek verbinden, is het noodzakelijk om de gesneden stukken te kleuren om de consistentie van de kleur en textuur van de hele set te verzekeren. Pas de kleur van de stukken aan volgens de vereisten van het tekeningnummer van de mozaïekassemblage om mengen tijdens het mengen te voorkomen en de kwaliteit van de hele set parket te beïnvloeden.

De proef moet de geassembleerde componenten volgens de tekeningen assembleren. Het proces van trial-and-match is eigenlijk een proces van het corrigeren van de verwerking van de mozaïekcomponenten, het corrigeren van de bramen van de werkstukken verwerkt door de waterstraalmachine en het slijpen. De manier van monteren is beter met het licht naar boven gericht, omdat gezien kan worden dat de naden goed zijn na montage.

Probeert te vechten van het parketproductiecentrum naar buiten, laag voor laag en geleidelijk naar buiten te lassen, terwijl de twee stukken van de componenten in de waterslijper worden vermalen en vermalen, wanneer de verbindingen van de twee of twee delen minder dan 0,5 mm zijn, het gevecht Wanneer de twee stukken volledig op elkaar zijn afgestemd, is de proef in principe voltooid.

4. Mozaïekverbinding en versterking

Het mozaïek is gemaakt van naadverlijming en naadloze hechting. Er is een opening van 1 ~ 3 mm tussen de gewrichten en de gewrichten; de opening tussen de naden is minder dan 1 mm. Nadat het mozaïek is geprobeerd, moeten de stukken worden gesplitst en gebonden. Bij het lijmen worden de stukken eerst met een kleine hoeveelheid kleefstof aan elkaar gehecht en daarna als geheel patroon met marmerlijm gebonden. Bij het verbinden wordt de verbinding van de verschillende groottecijfers in de weergave verdeeld in verschillende groepen van bindingen. Eerst wordt de middelste groep 1 geslepen en verbonden en dan worden de delen 2, 3, 4 ... respectievelijk geaard. Ten slotte is het de binding tussen de groep en de groep, en de binding van het geheel en het frame.

Er zijn twee soorten verwerkingsmethoden voor het verlijmen van het mozaïek, één is de face-up faselijmmethode en de andere is de face-down methode. Beide methoden hebben hun eigen voor- en nadelen. De mozaïek face-up front-adhesieve methode kan de naad van het oppervlak tijdens de verwerking waarnemen. Wanneer de naad te groot is, kan deze na verloop van tijd worden gerepareerd en aangepast. De hechtmethode aan de voorkant van het mozaïek kan echter inconsistent zijn vanwege de dikte van de steen en het verdikkingsproces neemt toe. Wanneer het net is versterkt, moet het plakkerige mozaïek worden omgedraaid en kan het proces van het splitsen van de bloemen ervoor zorgen dat het ongewapende parket barst. Wanneer het mozaïek naar beneden is gericht, is de opening tussen aangrenzende stukken niet zichtbaar en is er een zekere mate van blindheid in de verwerking. Als het mozaïek te groot is, wordt de kwaliteit van het mozaïek beïnvloed als de naad te groot is. De methode is echter erg handig om wapening te leggen en kan ervoor zorgen dat het oppervlak van het mozaïek vlak is zonder verdikking.

5. Pas lijm, verbinding aan

Nadat het algehele patroon van het mozaïek is gebonden, wordt het gemengd met epoxyhars of onverzadigde harslijm, kleurstof of kleurpasta. Na het aanpassen aan dezelfde kleur als de steen, voeg je een kleine hoeveelheid droger in de lijm toe en vult deze snel in de opening van elke naad van het stuk voordat de lijm droog is en schraap de lijm van het oppervlak af voordat de lijm volledig is droog.

De kleur van de mozaïeklijm is lichter dan de kleur van het bordoppervlak en de diepte beïnvloedt de kwaliteit van het parket. Het kunstmatige stenen mozaïek is echter op dit punt niet hetzelfde als het natuursteenmozaïek en de lijmverbinding tussen de mozaïekstukken is speciaal aangepast aan andere kleuren, zodat het mozaïekoppervlak een gelaagd gevoel heeft.

6. Versterking, leg het net, spreid de lijm uit en til het zand op

Patchversterking is een belangrijk middel om ervoor te zorgen dat de stukken zich niet verspreiden. Wanneer de stukken zijn gehecht, wordt de lijm met dezelfde kleur als de steen gelijkmatig geschraapt aan de zijde van het stuk, en dan worden de stukken samen geperst en de geëxtrudeerde lijm wordt afgeschraapt voordat deze wordt gedroogd.

Nadat de assemblage van de mozaïekcomponenten en de naden zijn voltooid, moet het mozaïek zorgvuldig worden omgedraaid. Vervolgens, op de achterkant van het mozaïek, trekt de handsnijmachine aan de verbinding van de stukken de groef van 10 mm diep en de stalen staven. Het aantal groeven hangt af van de verbinding tussen het mozaïek en het verbindingspunt na het lassen. In principe moet elk aansluitpunt een stalen stangverbinding hebben. De diameter van de stalen balk is 10 mm en de lengte is niet korter dan 100 mm, maar als de afstand tussen aangrenzende stukken is Als deze niet erg lang is, kan deze ook worden versterkt met een stalen staaf door dezelfde verbinding. De sterke metaallijm wordt gebruikt in de stalen trog en de droog hangende lijm wordt begraven in de trog. Nadat het staal is begraven, wordt een gaas van dikke vezels op de achterkant van het mozaïek gelegd.

Er is ook een verwerkingstechnologie voor de versterking van parketverbindingen, die geen stalen staven bij de verbindingen hoeft toe te voegen en de krachtnetversterking te versterken. De hechtmethode is 撇 15 ° aan de achterkant van het geëmbosseerde stuk, waarbij er niet minder dan 5 mm platform van het glanzende oppervlak overblijft, waarna de glanzende zijde naar beneden wordt geknipt en gehecht, waarbij droge lijm of sterk rubber aan de naad wordt toegevoegd. Nadat de droge lijm of het sterke rubber is uitgehard, kan het gebonden parketbestanddeel worden opgeborgen.

Om de lege installatie van het parket te voorkomen, moeten sommige klanten schuren op de achterkant van het mozaïek. De zogenaamde Yangsha is om een laag harslijm op de achterkant van het mozaïek te schrapen en dan een laag rulloos rivierzand te strooien.

7. De dikte van het mozaïek

Omdat de platen die worden gebruikt voor het verwerken van het mozaïek verschillende dikten hebben, als het directe slijpen met de hand wordt gebruikt, zijn de polijst- en polijstvlakheid verschillend en is het polijsten moeilijk en is het slijpen moeilijk. Als u een diamantschuurwiel op een handmolen installeert of een schijfverdikkingsmachine gebruikt om het oppervlak van het parket af te vlakken of plat te maken, bespaart dit niet alleen tijd voor polijsten en polijsten, maar heeft het ook een plat oppervlak.

8. Parket polijsten

De glans van het mozaïek is een belangrijke technische indicator om de kwaliteit van het mozaïek te meten. De mate van glans hangt grotendeels af van de kwaliteit van het schuurmiddel en het vaardigheidsniveau van de gebruiker. Bij de selectie van schuurmiddelen moeten verschillende schuurmiddelen worden geselecteerd op basis van verschillende soorten steen en verschillende maalstadia. Het mozaïek is gemaakt van marmer. Het marmer heeft een lage hardheid en broos. Het is een middelmatig glanzend product. Het moet gemaakt zijn van zacht slijpmiddel van aluminiumoxide.

Polijsten en polijsten moet verschillende aspecten van de bedieningstechnologie beheersen:

1 Schuurmateriaal en -dikte moeten consistent zijn, mogen geen zand en vuil transporteren.

2 De druk tijdens bedrijf moet gematigd zijn, de druk is te hoog, de oppervlaktetemperatuur is hoog en het bord is gemakkelijk te verbranden; de druk is klein, de maaltijd is lang en de glans is moeilijk te vergroten. Om het waterverbruik te regelen, is het watervolume te groot, wordt de temperatuur van het plaatoppervlak verlaagd, wordt de maalduur langer; als het watervolume te klein is, is de temperatuur van het plaatoppervlak hoog, waardoor de stenen plaat barst. De hoeveelheid water moet overeenkomen met de druk. De algemene druk is 6 kg / cm2 en de watertemperatuur wordt op 10 ° C ~ 50 ° C gehouden.

3 Beheers de slijpsnelheid. Bij polijsten en polijsten met een volautomatische kettingmolen mag de snelheid van de transportband niet te hoog zijn, mag de loopsnelheid van de balk niet te hoog zijn en moet deze gelijkmatig worden bewogen en moet deze flexibel worden geregeld volgens de hardheid van de steen en de grootte van het slijpgebied.

4 handzaam slijpen en polijsten

Zhejiang KASARO nieuwe decoratieve materiaal Co., Ltd.

Toevoegen: No.777 Hangmu Road, Jinhuo Village, Qianyuan Town, Zhejiang, China
Tel: + 86-571-88964783
Fax: + 86-571-88964782
Contactpersoon: Alex Min
Mobiel: + 86-18042324525
E-mail: alex@kasaromosaic.com